Tuesday, 24 May 2011

Merindui dan Menyayangi :)

lagi aku hari ini melihat ke langit tanpa tujuan
aku cuba untuk menggambar wajah kamu perlahan-lahan
 bibir kamu, mata kamu begitu indah hari ini
aku berkata  bahawa aku perlu untuk melupakanmu
aku terus mengatakan pada diriku sendiri yang tidak dapat melihat kamu lagi
tapi kau satu-satunya untuk Sayangku
itu tidak dapat orang lain
adakah kau akan menerima apa yang ku rasa sekarang?

aku perlu memberitahu kamu  bahawa aku rindu padamu?
Adakah kamu tahu bagaimana perasaan aku ketika aku melihat kamu sehari-hari?
jika kamu tetap boleh ada di sisi aku tidak mahu apa-apa lagi
boleh kah kamu disisi aku?

harus ku cuba untuk menjalankan untuk kau?
aku ingin tahu bagaimana perasaan kau tentang aku
hanya itu yang aku inginkan
tidak boleh aku membayangkan hari tanpa kamu
adakah kau akan menerima perasaan ku untuk mu?

aku cuba untuk mengingat segala sesuatu yang kau lakukan untuk ku di masa lalu
kau tahu bagaimana aku merasa ketika ku melihat kau sehari-hari?
jika kau tetap boleh di sisi aku tidak mahu apa-apa lagi
tolong tetap di sisiku dan menjadi Temanku ?

kelihatan ceria kau selalu memberikan ku, dan cara kau gunakan untuk bercakap dengan ku
mereka tidak peduli kepada ku lagi
adakah kau akan ceritakan bagaimana perasaan kau tentang aku?

aku merindui kau Sayangku ...
 aku merindui kau sayangku, aku merindui kau  lebih daripada orang lain di dunia
 jika kau memberikan kepada ku perbualan yang lebih dalam ini aku tidak akan minta apa-apa lagi
 kau sudah cukup bagiku

harus ku menemukan keberanian untuk mengaku kepada kau?
seperti yang aku lakukan ketika aku melafaskan kata cinta ?
ku perlu tahu bagaimana kau rindu tentang ku sekarang
ku tidak ada keinginan lain

ku tidak boleh hidup satu hari tanpa kamu
ku hanya kehilangan satu orang
orang yang aku merindui  adalah kamu  ku disayangi...

Wednesday, 18 May 2011

Kenape dengan dia ? =\

Seharian tak Text , Tak angkat call .
Its okey kalau ta reply Text knn , at least aku call , angkat lahh .
Nampak la sangat kau tu menghindar kan diri daripada aku .


Kenape kau macam ni ? Ape lagi salah aku kat kau ?
Aku tak paham la,  Tolong la bagi tahu supaya aku dapat Tebus kesalahan aku knn ? Hummm =\
Harini aku bosan sangat , Tak text kau , Ta dapat dengar suara kau .
Aku dah macam hilang pedoman , Nasib baik la si Atul tu ade boleh lepak-lepak dengan dia , Gelak ketawa macam orang gila .
Tapi bile tibe kat rumah , Mood aku masih same , Tiada yang berubah ..


"Hujan Kelmarin" pun masih kau tak ungkas kat aku , Aku tahu kau cube sorokkan daripada aku dan "act like nothing happen" , Aduduhhh . Kenape ek ?
Ape yang aku buat selama ni semua Salah ke ?
Mungkin aku patut ubah diri aku , Daripada seorang yang suka Melayan menjadi seorang yang Serius dan Kurang berkata-kata .










Kekadang tu aku rasa macam Hidup tanpa Makna , Tapi hakikatnye aku buat semua untuk kau ..
Arghh , kekadang sampai pening kepala aku memikirkan nye ,
Eh , Salah ke ape yang aku buat ni ek ?
Mungkin kau fikir aku main-main kan kau ?


Kau tahu kenape aku tak cerita pasal "TuuttT" tu kat kau ?
Sebab aku tak nak ingat lagi pasal dia , Dia dah pun aku BLOCK , REJECT , LUDAH .
Kau sendiri paham laa .


Aku tak patut ikut Perasan dan Hati sendiri kn ?
Bak kata Leader aku , Ikot perasaan jadi Panasaran , Ikot Hati jumpa jalan mati .
Sepatutnye ikot Akal yang SUCI daripada Pengaruh syaitan = Pemikiran yang positif dan Maju ke depan .


Sekarang aku perlu Usaha untuk Tarik kau daripada terpengaruh daripada bisikan .
Aku berserah bulat-bulat kepadaMu .
Sesungguhnya Kau maha melihat dan mengetahui .


Aku sayang kan Kau TAHU ? ='(

Sunday, 1 May 2011

Luahan Hati :)

Kekadang Cinta dan Sayang tak perlu dipaksa ,
Walaupun kita sendiri tahu bahawa Pasangan itu saling mencintai ,


Kekadang Cinta dan Sayang perlukan pengorbanan ,
Pengorbanan yang tidak menjejaskan Kesihatan diri ,
Kita terpaksa lepaskan dia walaupun PEDIH dan PERIT .
Itulah dinamakan Cinta sejati Dunia Akhirat .


Walaupun PEDIH dan PERIT , Kita tak pernah nak MEMBENCI .
Kerana sikap KASIH dan SAYANG yang tidak dapat dinodai oleh mana-mana insan .


Walaupun dia Membenci , Tak semestinya kita membalas Benci .
Cinta Tulus ikhlas dari hati dari Hati yang nuraini ..
Ada yang menyembunyikan SAKIT yang dilalui , kerana tidak mahu kebimbangan Kasih Sayang terjejas ...
Hanya Illahi yang Mengetahui 


Walaupun tidak berjaya dalam Percintaan ,
Tapi aku cukup sekadar Menolong orang dalam Percintaan ,
walaupun aku bukan sesiapa , tapi aku HARUS mengukuh kan sillaturahim Pasangan itu .


Itu sudah cukup Bagi Ku :)