Friday, 30 December 2011

Dear si Beruang Panda Gemok boncet . This is for you



Hayati lirik nye . Aku tahu kau Stalk Blog aku kan ? :)
Kau Ego , Aku masih boleh terima kau , Tapi kau ? Hampeh la tokkk ~
ily Y <3

Wednesday, 30 November 2011

You can kill a Muslim , but you can’t kill Islam .
Can anyone tell me why it is so hard to pray, but easy to swear ?
Why clubs are growing and Mosque are shrinking ?
Why is it so hard to re-post Muslim status, but easy to post Gossip ?
Why we can worship celebrity , but not Allah .
Gonna ignore this ? …. Allah said if you ifnore Me in front of your  friends
Ill ignore you in front of Me .

SHARE THIS IF YOU ARE BRAVE .
I AM BRAVE J

Thursday, 13 October 2011

Cintaku hanya untukmu Sayang


sayangku dapatkah kau merasakan
betapa besarnya rasa cintaku untukmu
cintaku pernahkah kita menduga
di antara kita ada rasa yang membara


sayangku yakinlah akan cintaku
yang ku persembahkan seutuhnya untukmu
kasihku jangan pernah kau ragukan
luasnya cintaku yang ku beri untukmu


genggamlah tanganku ini sayang
cintaku tlah tertambat mati untukmu


selamanya hanya dirimu
yang selalu ada dalam hatiku
selamanya tentang dirimu
kau selalu hadir dalam mimpiku
engkau satu cintaku selamanya


genggamlah tanganku ini sayang
cintaku tlah tertambat mati untukmu


selamanya hanya dirimu
yang selalu ada dalam hatiku
selamanya tentang dirimu
kau selalu hadir dalam mimpiku


selamanya hanya dirimu
yang selalu ada dalam hatiku


selamanya tentang dirimu
kau selalu hadir dalam mimpiku
engkau satu cintaku selamanya

Saturday, 17 September 2011

All About Her

Salam . Lame gila dohh tak update blogg . Busy memanjang ~
Dengan Trial SPM , Openhouse nye lagi .. Nak SPM lagi .
Studyy ! Orang kata Korbankan SETAHUN untuk TahunII akan datang . Hee ~

Btw , Aku nak share dengan korang yang aku dah jumpa Kekasih Hati aku .
Mula melekat bila baru nak Kenal-II .
Walaupun baru , tapi aku akan cuba untuk mempertahankn :)







Haaa , Ini deaa . Nama dea Syafinaz Binti Musa , Muda 2 Tahun dari aku .
Mungkin dea tak secantik , secomel , setanding korang semua . Tapi aku lebih kenal dia dari korang kn Sebab korang tak kenal dea .
Dea lebih dikenali dengan Enaz Penyu . Hahaha !
Aku pun tergelak tetiba nama dea ada Penyu 

MulaII hati memang tak nak usha . Ingat nak buat BESTFRIEND jea .
Happy sangat dapat kenal dea . Baru kenal berape jam , Ketawe dah terbahakII .
Mula tertarik dengan dea . Lalu aku Usha rr die . dah tu sampai bila aku nak single kann ? *da lame aku single >.<
Orang kata nanti melepas pulak . Hehe ~


Dia ni First Time jumpe memang sunyi sepi jee . Bila dah bercakap . Memang aku pun layan kepale .
Sampai ta tengok jam . Hahahaa :P
Tapi yang paling best , Dea ni manje ! Anak Bongsu la katakann .
Memang kene la dengan ciriII yang aku nak kn ? Hihii ...


Sayang , walaupun kita baru lagi . Tapi bie akan cube sedaya upaya untuk jadi yang sempurna untuk diri Baby .
Berilah bie peluang untuk menyelami isi hati baby , Kisah Silam , Latar belakang diri baby .
Supaya ape yang baby telah lalui bie akan tahu .
Orang kata ; Kalau tak kenal , Maka tak cinta .


Bie akan cuba yang terbaik , Untuk kita kelak .
Ouhh yeah ! Bie na sangat jumpe parents baby . Nanti kalau nak jumpa baby , Ta de lah nak kene sorokII keluar . Pastu kene tempat yang orang tak nampak . *macam budakII lain 
Hahahaa ~ Macam ape dahh kann ?
Hopely Halangan dan rintangan yg akan kita tempuhi ini akan
dipermudahkan .
Bie tahu cara baby macam mana . Bie tahu yang baby ni tak lah kuat sangat kn ?
Takper , Bie akan cuba yang terbaik untuk buang EgoII yang lepas ni terhadap baby .

Semoga baby dapat Terima Bie seadanya , Seakan Bie terima baby seadanya <3




Ouhh pasal PENYU tuu ..
Ta silap Bie , PENYU tu sebab nama "TEDDYBEAR" baby yang bernama SOPHIE kann ? huahuaa .
Comel dohh Penyu dea , Sumpahh ! Ada masa nnti Bie rembat gambar "Sophie" tuhh . Hehee ~

Alot Particles of Love <3
Arif Lim

Sunday, 28 August 2011

Hari Terakhir Berpuasa

Sudah sebulan kita berpuasa ..
Harini hari yang terakhir .
Masih lagi sempat untuk menunaikan Amalan kita .
Ustaz berkata , Dibulan Ramadhan , kalau kita lakukan kerja amal ,
Pahala akan di kali kan tujuh (x7) 
Maka rebutlah peluang ini . 

Setelah pelbagai halangan dan rintangan ,
Insan yang datang dan pergi dlm hidup aku .
Aku dapat merasakan Siksanye kepemergian Ramadhan .
Sebab malamII bulan Ramadhan buat aku banyak terfikir kenangan dan apa yang telah diajar .
Aku memang lemah dalam segala macam .

Aku mengangkat tangan bersyukur kepadaMu Ya Hayyum Ya qoyyum , Ya zaljalali walikramm 





Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Inside & Out dari Saya
Aku tahu dah banyak aku buat kat korang .
Ada yang kene kutuk je tiapII hari dengan aku .
Niat aku cuma nak buat korang ketawa walaupun korang hati panas .
Lepas ni aku dah tak ada lagi dahh . Harap korang pun faham .
Terima kasih Kawan :)

Monday, 8 August 2011

My Idol =)




Biar Jiwa


kau bikinku gigit bibir sendiri
lamakah lagi kita sepi?
kau bikinku renung sinar mentari
lamakah lagi kita begini?

alangkan bulan terang
hilang nyawa tanpa bintang
apalagi aku

alangkan bunga kembang
pudar warna tanpa siang
bayangkan aku

berkaliku mintakan dari dulu
usah kau tunggu ucap itu
berkaliku bisikkan pada kamu
usah kau buntu aku milikmu

alangkan bulan terang
hilang nyawa tanpa bintang
apalagi aku

alangkan bunga kembang
pudar warna tanpa siang
bayangkan aku

perlukah aku menyebut setiapnya
yang indahku tidak akan ada makna
bila kau sembunyi dan bermain lari-lari
separuh aku sudah pun mati

tak mampukah kau percaya
haruskah ku hebahkannya pada dengki dunia?
tidak bisakah kita sekadar pejam mata
biar jiwa bersuara

Friday, 5 August 2011

Sedihhh ~

Sia-sia kita jalin cinta
Bila hati berbeza
Sampai bila lagi ?
Aku perlu menahan rasa kecewa ini ..
Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkin .... TAK MUNGKIN kita kan bersatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja ia berakhir .


Tiada lagi yang ku harapkan dan ku impikan
Jangan biarkan aku sendiri tanpa diri mu
Tiada lagi kata-kata Cintamu
Tak mungkin lagi kita Bersatu ...
Biar ku simpan semua kenangan ku bersamamu di dalam hati kecilku ...

Walaupun sementara , aku tetap menghargai kasih dan cinta mu ... 

Friday, 29 July 2011

Angin bayu membawa diriku
Sepintas lalu ku terkenangkan mu
Memori silam meresap malam
Kenangan bersama tersimpan selamanya
Walaupun kau pergi jauh dari diri ini
Cintaku masih bersemadi di hati
Keyakinan kita kan kembali
Menghidupkan semula janji bara cinta



Kita bersama mengejar mimpi
Terpisah sementara ku pasti
Suatu hari nanti cinta kita bersemi
Kembali menerangi mekar di taman hati
Walaupun jauh pandangan mata
Ku yakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah untukmu

Saban hari diriku menunggu
Khabar berita darimu di sana
Gerimis senja kembali reda
Kerinduan di jiwa kau jadi penawar
Rinduku padamu tak dapat ku terkata
Setiap saat waktu bagai terlalu lama
Bila kita kembali bersama
Hiduplah semula janji bara cinta 

Wednesday, 27 July 2011

Gemukkk :(

Salam , Arghh !
Ape siakk , aku nak cite yang aku dah GEMUK :(
Tadi timbang kt bilik guru , Berat aku dulu 54 Kg , sekarang dah 62 Kg ..
APE NI ? Ya Allah ! Sabar jelahh ..
Tak per ... Dah nak dekat Raya knn ? 4 Hari je lagii ..
Selalunye kalau aku puasa penuh , Berat aku turun lebih 5 Kg . Ngee ~
Berazam nak KURUS ... MintakII la berat badan aku jadi 50 Kg masa form 2 dulu . Hohoo !!


Selamat Menyambut Ramadan ... :)

Wednesday, 20 July 2011

Cara saya :)

Hey Awak ,
Jangan pelik kalau saya berubah dengan cara mendadak ..
Saya memang suka buat parangai macam ni , Bagi saya COMEL ..
Saya peduli ape ? Mungkin kita ta macam dulu , Tapi MEMORI yang awk beri akan sy simpan untuk kenangan kita ...
Awak .. Sy sentiasa memerhatikan awak , Kalau saya dah tak Seberape nak tegur atau Text awk , Awak jgn marah / Terasa tauu ? Sebab saya ikut kata awak ...
Banyak sungguh halangan kn ?
Saya tahuu , Saya sanggup menghadapi halangan itu ... Tapi awak ? , Kerana saya diajar ,
KITA HARUS MENGHADAPI HALANGAN ITU , SESUSAH HALANGAN ITU HILANG / REBAH , KITA AKAN MERAIH KEBAHAGIAAN .. Umpama Peribahasa "Ada udang disebalik batu" . Pada pendapat saya , Kita harus mengalihkan Batu untuk melihat Udang itu .. Jadi , PahamII jelahh .
Sudah 3 Tahun ilmu didada telah sy simpan bersama Ahli persatuan saya ..
MacamII yang saya belajar , Dan dapat membuktikan apa yang dikatakan / diajar oleh sy sendiri .
Saya bersyukur , Tanpa mereka , Siapalah saya ..


Mungkin saya ta dapat nak terima keadaan sebegini , tapi saya akan ikut kehendak awak ..
Awak , sy tahu Perasaan hati awk macam mane , tapi saya tak boleh tahan dengan keadaan ini . Kenape macam ni ? Kenape dulu awak buat saya macam ni ? kalau benda tu tak jadi , Kita tetap lagi bersama .
Dan halanganII ini tidak akan Muncul didepan kami . Tapi saya Redha ..
Seumpama Peribahasa yang sy bagi tadi .. Ape yang perlu dibuat adalah Bersabar dan menanti Habuan yang akan datang ....


Orang kata , Jangan selalu rendah diri . Tapi bila Dengan orang , Saya selalu rendah diri awk , Sebab sy banyak kekurangan .. Tapi tiada siapa yang tahu kecuali orang yang berkenaan ..
Awak nak tahu takk ? Saya suke baca Blog awak banyakII kali , Tapi awk da Delete . Ape kan daya . Hampa , Kecewa , Kecil hati pun ada . Tapi itu hak awak . Saya ta boleh nak buat ape ..


Awak , Saya selalu mengharapkan yang terbaik dari awak untuk diri kita .. Tapi macam awk ckp kt sy , jgn terlalu mengharap . Mungkin sebab saya terlalu mengharap la saya banyak kecewa kan ?
Saya nak ubah diri saya , Mungkin bukan seperti yang awak kenal ? Saya akui , Hati saya sangat lembut .. SemarahII saya , Hanya 10 Minit saja . Kalau ta marah tu , ta de perasaan kn ? :)


Okeylahh , Awak sendiri paham laa . Saya cuma ikut kehendak awak .
Salammm Alyana Bte Johari :)

Wednesday, 15 June 2011

15 / 6 / 11 7.50 P.M

Salam buat pembaca sekalian ,
disini aku nak berkongsi sedikit kenangan pahit yang amat memilukan ..


Pada tarikh ini , hubungan antara aku dengan Noralyana bte Johari telah putus .
Kenangan antara kami telah menjadi suatu situasi yang agak dirindui .
Walaupun kami sayang menyayangi antara satu sama lain . Tapi hubungan kami tak direstui apabil aku telah membuat Kembarnya Alya Johari membenci aku .
Aku tahu aku dah memaki dea , kerana pada keadaan itu , aku nak Alyana melepaskan dan melupakan aku .
Hati aku sangat sedih dan agak memilukan , Sehingga menitiskan air mata .
Walaupun keadaan aku yang agak "Bengong" pada masa tuh .
Sebenarnye , aku Sayangkn dea . Sedalam hati aku . 
Walaupun dea hanya Cinta Monyet seperti orangII tua kata , Tapi hakikatnya , Aku dah berazam untuk bersama dengan dea ..
Pada masa itu , Dea memujuk aku , Aku rasa serba salah sebab buat dea Menangis .
Aku kalah pada perempuan yang nangis sebab aku .
Aku sungguh terharu bila kau hantar message kau yang "awak , Sy tettt"
Sungguh aku terharu , Aku ta dpt bayangkan keadaan aku macam tu .
Aku pun REBAH dan mengalah pada ayat dea , Walaupun aku agak Jealouse dan benci pada dea ber Tetttt dengan Tettt Totttt .


Sumpah aku simpan lagi Text dea yang itu kat folder "gaduhII manja"
Aku takkan pernah buang TextII yang kau bagi pada aku .
Ouh , Kami berbaik juga pada masa itu , Lebih kurang 2 Hari .
Setiba petang ni , Dia bertanyakan jika aku sudi jadi "Bestie" dea . Agak Terpaku aku pada masa tuh .
Dan juga hampa bertambah Pilu . Sebab aku ta boleh nak jadi "Bestie" orang yang aku telah sayang .
Aku lebih sayangkan dea daripada BosIa Segamat tuhh .
Hakikatnye , Aku lebih focus kn dea , Aku lebih berubah disamping dea . Walaupun kami tak pernah berjumpa lagi .
Itu lah namanya CINTA INTERNET . :)
Aku ta sanggup nak tengok orang yang aku SAYANG sedalam hati aku , bersama dengan orang lain / BersayangII dengan orang lain .. Walaupun Kawan lelaki .



Tapi pada jam 6.50 Sebelum NORA ELINA berlangsung .
Dea IM aku , dan katakan dea tak boleh bersama aku lagi .
Message Alya yang aku hantar pada Alya terbalas . Aku membacanya , Lalu berfikir .
Memang betul apa yang dikatakan . Hubungan kami terhalang . Apabila Alya dan Mak nye membenci aku .
Mungkin ada sebab sebab semua ini berlaku .
Aku rasa bersalah , sehinggakan bulu roma tengkuk aku pun naik ...
Lalu memutuskan fikiran dan berkata padanya bahawasanya kita ta boleh bersama .
Dea yang tak berkata apa , Lalu berfikir sama seperti aku .
Walaupun
PEDIH dan PERIT . Tapi kita terpaksa lalui juga kn ?
Itulah namanya PENGORBANAN CINTA . Walaupun aku tak lah Hebad dalam percintaan .
Mungkin Agak kolot bila membaca kn ?
Tak Salah kalau aku nak luahkan perasaan aku yang terakhir untuk kau .


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aku ada juga beritahu yang Cincin aku Pecah kan ?
Aku rasa Takut akan sesuatu yang akan berlaku .
Kerana , Dahulunya cincin yang sama juga jatuh dan terbelah 4 itu menjadi SAKSI perpisahan aku dengan Tetttt Pahang ...
Dan benda yang sama juga berlaku pada kau ...
Ini cincin yang aku maksud kn ...


Yana , I Tahu you akan Skooodeng blog i *pinjam ayat ea ? :)*
I Nak sangat tahu , yang you tak pernah Luluh dalam hati i .
Sesungguhnya i lebih sayangkn you daripada Harta benda yang i miliki sekarang .
I Dapat beli benda yang i miliki ini dengan duit , Tapi i ta boleh nak bli Hati yang tulus dari you yang I kasihi .
Mungkin i tak dapat lupakan you , Walaupun i ckp pelbagai jenis bahasa / Perkataan ..
You tahu i akan sentiasa merindui You .
Oleh itu i minta izin you untuk ambil gambar you . =)


Ohh , Mungkin i akan tukar number phone . Supaya kita tidak berhubung lagi seperti yang dijanjikan ..
I berdoa untuk kesejahteraan you sygg :')
I berharap you akan lebih baik daripada yang i sangka , Dan lebih pandai menjaga diri dan MAKAN MINUM you ...
Kalau kita ada jodoh , Kita akan bertemu lagi . Dan bila kita dah bersatu , I Janji akan menjaga dan menyayangi you Sepenuh Hati i dengan ikhlas .
Dan mulai skarang , i Akan berubah demi you Sygg :')
I Janji tak akan kembali pada Perangai lama I . I juga akan lebih tidak BERLAGAK seperti yang dikatakan oleh You dan Alya .
Take care Alyana , Sumpah i akan merindui you Selamanya ..
I Hope you paham akan Keadaan kucar kacir yang Berlaku sebab kelakuan BURUK i .


Salam Kasih dari i .
Muhammad Nur Arif Bin Mohd Zulkifli Lim

Monday, 6 June 2011

Selamat Pagi Cinta

Hoiii , Kau jangan ingat kau sorang je rindu ..
Aku lagi rindu lahh kat kau ....
Terharu siot aku bace blog kau . Menitis air mata aku :) *ta de la sampai teresak2 HAHA !


Pesanan untuk kau , Jangan kerana EGO kau menyesal ...
kau penting kan MALU kau daripada hilang org yang kau sayang kn ?
Walaupun kau buat aku Sakeed Hati . Bila baca Blog kau jea , Luntuh semua kemarahan , kepahitan dan kesakitan yg aku pendam ...
Dan start tu lah mula aku nak sayang kau gela-gela =.="


Kesian kn aku ? Kau buat aku macam ni .. Sakit ouhh hati ..
Tapi percintaan perlu pengorbanan dari pelbagai aspek kn ? :)
Aku da biasa dahh , so jangan risau lah . Boleh handle lagi ...


Yeahh , Sejak Clash . Aku text kau , call kau . Buat macam tak endah , macam tak layan .
Time tu sumpah ! hati aku sakit gila babeng , Macam nak nyakkkk ~ je muke kau tuhh
Tapi sayang aku tak pernah luntuhh , Malah bertambah ....


Aku Harap dapat lah aku memiliki kau lagi selepas ini ..
Thanks kerana beri aku harapan ..




(Jiwangg knn ? Poyo gila ARIF LIM nii =.=")

Tuesday, 24 May 2011

Merindui dan Menyayangi :)

lagi aku hari ini melihat ke langit tanpa tujuan
aku cuba untuk menggambar wajah kamu perlahan-lahan
 bibir kamu, mata kamu begitu indah hari ini
aku berkata  bahawa aku perlu untuk melupakanmu
aku terus mengatakan pada diriku sendiri yang tidak dapat melihat kamu lagi
tapi kau satu-satunya untuk Sayangku
itu tidak dapat orang lain
adakah kau akan menerima apa yang ku rasa sekarang?

aku perlu memberitahu kamu  bahawa aku rindu padamu?
Adakah kamu tahu bagaimana perasaan aku ketika aku melihat kamu sehari-hari?
jika kamu tetap boleh ada di sisi aku tidak mahu apa-apa lagi
boleh kah kamu disisi aku?

harus ku cuba untuk menjalankan untuk kau?
aku ingin tahu bagaimana perasaan kau tentang aku
hanya itu yang aku inginkan
tidak boleh aku membayangkan hari tanpa kamu
adakah kau akan menerima perasaan ku untuk mu?

aku cuba untuk mengingat segala sesuatu yang kau lakukan untuk ku di masa lalu
kau tahu bagaimana aku merasa ketika ku melihat kau sehari-hari?
jika kau tetap boleh di sisi aku tidak mahu apa-apa lagi
tolong tetap di sisiku dan menjadi Temanku ?

kelihatan ceria kau selalu memberikan ku, dan cara kau gunakan untuk bercakap dengan ku
mereka tidak peduli kepada ku lagi
adakah kau akan ceritakan bagaimana perasaan kau tentang aku?

aku merindui kau Sayangku ...
 aku merindui kau sayangku, aku merindui kau  lebih daripada orang lain di dunia
 jika kau memberikan kepada ku perbualan yang lebih dalam ini aku tidak akan minta apa-apa lagi
 kau sudah cukup bagiku

harus ku menemukan keberanian untuk mengaku kepada kau?
seperti yang aku lakukan ketika aku melafaskan kata cinta ?
ku perlu tahu bagaimana kau rindu tentang ku sekarang
ku tidak ada keinginan lain

ku tidak boleh hidup satu hari tanpa kamu
ku hanya kehilangan satu orang
orang yang aku merindui  adalah kamu  ku disayangi...

Wednesday, 18 May 2011

Kenape dengan dia ? =\

Seharian tak Text , Tak angkat call .
Its okey kalau ta reply Text knn , at least aku call , angkat lahh .
Nampak la sangat kau tu menghindar kan diri daripada aku .


Kenape kau macam ni ? Ape lagi salah aku kat kau ?
Aku tak paham la,  Tolong la bagi tahu supaya aku dapat Tebus kesalahan aku knn ? Hummm =\
Harini aku bosan sangat , Tak text kau , Ta dapat dengar suara kau .
Aku dah macam hilang pedoman , Nasib baik la si Atul tu ade boleh lepak-lepak dengan dia , Gelak ketawa macam orang gila .
Tapi bile tibe kat rumah , Mood aku masih same , Tiada yang berubah ..


"Hujan Kelmarin" pun masih kau tak ungkas kat aku , Aku tahu kau cube sorokkan daripada aku dan "act like nothing happen" , Aduduhhh . Kenape ek ?
Ape yang aku buat selama ni semua Salah ke ?
Mungkin aku patut ubah diri aku , Daripada seorang yang suka Melayan menjadi seorang yang Serius dan Kurang berkata-kata .










Kekadang tu aku rasa macam Hidup tanpa Makna , Tapi hakikatnye aku buat semua untuk kau ..
Arghh , kekadang sampai pening kepala aku memikirkan nye ,
Eh , Salah ke ape yang aku buat ni ek ?
Mungkin kau fikir aku main-main kan kau ?


Kau tahu kenape aku tak cerita pasal "TuuttT" tu kat kau ?
Sebab aku tak nak ingat lagi pasal dia , Dia dah pun aku BLOCK , REJECT , LUDAH .
Kau sendiri paham laa .


Aku tak patut ikut Perasan dan Hati sendiri kn ?
Bak kata Leader aku , Ikot perasaan jadi Panasaran , Ikot Hati jumpa jalan mati .
Sepatutnye ikot Akal yang SUCI daripada Pengaruh syaitan = Pemikiran yang positif dan Maju ke depan .


Sekarang aku perlu Usaha untuk Tarik kau daripada terpengaruh daripada bisikan .
Aku berserah bulat-bulat kepadaMu .
Sesungguhnya Kau maha melihat dan mengetahui .


Aku sayang kan Kau TAHU ? ='(

Sunday, 1 May 2011

Luahan Hati :)

Kekadang Cinta dan Sayang tak perlu dipaksa ,
Walaupun kita sendiri tahu bahawa Pasangan itu saling mencintai ,


Kekadang Cinta dan Sayang perlukan pengorbanan ,
Pengorbanan yang tidak menjejaskan Kesihatan diri ,
Kita terpaksa lepaskan dia walaupun PEDIH dan PERIT .
Itulah dinamakan Cinta sejati Dunia Akhirat .


Walaupun PEDIH dan PERIT , Kita tak pernah nak MEMBENCI .
Kerana sikap KASIH dan SAYANG yang tidak dapat dinodai oleh mana-mana insan .


Walaupun dia Membenci , Tak semestinya kita membalas Benci .
Cinta Tulus ikhlas dari hati dari Hati yang nuraini ..
Ada yang menyembunyikan SAKIT yang dilalui , kerana tidak mahu kebimbangan Kasih Sayang terjejas ...
Hanya Illahi yang Mengetahui 


Walaupun tidak berjaya dalam Percintaan ,
Tapi aku cukup sekadar Menolong orang dalam Percintaan ,
walaupun aku bukan sesiapa , tapi aku HARUS mengukuh kan sillaturahim Pasangan itu .


Itu sudah cukup Bagi Ku :)

Monday, 25 April 2011

Kegagalan Aku .. =(


Kemarin ku dengar kau ucap kata Cinta
seOlah dunia bagai di musim Semi
Kau datang PadaKu membawa LUKA lama
Ku tak ingin salah semua seperti dulu
Tak ingin lagi rasanya ku Bercinta
Setelah ku rasa Perih
Kegagalan ini membuatku TAK berdaya
Tak dapat lagi rasanya ku terSenyum
Setelah kau Tinggal pergi
Biarkan ku sendiri tanpa Hadirmu kini lagi
BIAR KU SENDIRI TANPA HADIRMU KINI LAGI =(
hujan kemarin

Saturday, 23 April 2011

Cerita Seharian ...

Semalam , texting si Capital Y lagi semasa membuat kerja kursus SENI yang tak gune lagi membazir duit di Sierra Perdana ...
Tiba² si Dia call .. and said "you , you kat mana ? nnti kalau dah sampai rumah , Call i balik .  Ada hal sikit " .
Aku punye la pelik , tak pernah² dia nak call aku , tetiba call .. Selalunye text je .. 
Hati aku dpt merasakan yang dia tu ade masalah ... Tulisan dia pun mcm tak de mood ,
Aku call lah dia sekali , muncul lah kat screen "WAITING" . Agak rasa JELOUSE la time tu kn :P


Texting punye texting . Die stopped reply .. So aku pun Call lah dia bertubi-tubi .. Tak angkat . And then Kaka Twin dia yang angkat , mengatakan si Capital Y dah tido ..
Aku punya lah lega setelah dapat tahu si Dia ni okey dan tenang diulik mimpi .. =)


Pada 10.25 Aku terima panggilan , si Capital H ajak pergi Bandar jalan2 lepak ..
Dengan lajunye , aku tros siap² , dan Capital H amik aku kt rumah .
Agak cerianya bila dah lama  tak Lepak tengah2 malam knn ? lagi² kt bandar .. HAHA :P


Seterusnye , kite org jalan² kat Bazar Karat , tiba² terserempak dengan Capital N yg pernah pergi Camping bersama² 10' . Followed her pusing² . Time pusing² tu lah nampak AutoShow kt tengah² Jalan raya ...
aku dengan Capital H pun pergi kesana meninggalkan Capital N .
Rupa²nya , Polis Diraja Malaysia buat roadblock . Patut la ramai yang menyaksikannye . Hahaa :P
Aku turut serta , Memang best lah tengok dorang kene tahan .. Padahal member aku ni dah Cuak , no plate n lesen tak de . Kah3 !!


Akhirnye bergerak ke Skudai Kiri bercadang untuk balik ke rumah ... Tiba-tiba Capital H terima panggilan , Awek no 10 dia Ajak jumpa , baru balik keje la katakan .. 
So Lokasi berakhir di The Zone , Stulang Laut . Sepanjang perjalanan , dpt melihat sebilangan individu yang melepak di Tebing laut bersama kekasih hati masing² (agak jeles ta pena mcm tu) hahaha !


Jam menunjukkan pada pukul 2 Pagi . Setiba di The Zone kami ke lokasi awek Capital H ni ...
Aku tengok diaorang ni macam budak kecik , Main tarik² Pipi , Cubit² , Bunyikan jari n Ketuk perut =.="
Aku melayan FB kt Phone aku .. So buat bodo je lah , lantak dorang nak buat ape .. 
Akhirnye terlihat dua org gila yang sedang bercakap antara satu sama lain .. Tapi siapa yang mendengar ? hahaha ! Sumpah berdekah gila kan ^^


Okey , Si awek dia ni pun bapak dia dah sampai , Masa untuk bergerak ...
Start motor , terus menghala ke Timur ... Setiba sampai Taman Rinting , Singgah la kat Kamal .. 
Terserempak lah dengan member die , So lepak² kejap .
Masing² dah kuyu mata , So kita orang blaa dr Kamal curry House .
Tiba dirumah pada pukul 3.30 Pagi . Best gila kan ? :P


Tido kul 4 pagi , Bangun pukul 8 Pagi . Fuhh , Betul² pelajar cemerlang nihh .. HAHAA ! *Geli hati


Baiklah , Banyak kerja nak buat pagi² ni , So . Bye² dan S A L A M :)

Friday, 22 April 2011

Dia tipu aku :(

Semalam , Aku lepak kat Carwash bersebelahan Pasar Karat Taman rinting ...
Macam biasa , Sentiasa Texting dgn si Capital Y .
Dia punya membebel suruh balik , Mengalahkan mak aku .. HAHA *Berdekah 
Sifat die pelik .. Aku pun tak tahu , Tak macam orang lain .. Happy jer .
Madah kene perli je ngn aku , Sampai MENANGIS .. Kui3 ^^v


But then , Bila aku dah sampai rumah , dia ckp dia ada Sakit M (aku tak nampak M tuh) .
Mata aku tajam ke arah "SAKIT" , aku punya la gelepur , sebab die sakit tak bagi tahu awal² knn .. ??
Aku tak boleh tengok org yang aku sayang Sakit ... Walaupun kene tipu ...
tapi tu lah hakikatnye ...


Bila aku tanye sakit ape , Die ckp "I Saket M = MALAS , dah peringkat ke 2 dahh doktor ckp .. " *Kenyit²
Hotak rr .. Boleh kenyit2 ngn aku ?
Punye la aku menyirap sampai tak boleh tidooo ...
Aku reply " SUKE HATI YOU LAHH !!"
Then tros off Phone ...


But then banyak text die mentaamaap kt aku ...
Rasa bersalah pulak .. Ayat dia membunuhku walaupun Maaf je .. adehh
Cara tenang kn fikiran ? Merayap sampai kul 4 Pagi .. HAHAA !
Buat lah lagi sygg ;)

Kehidupan Baru =)

Semangat yg membara dalam diri , bila En Rashid berucap dihadapan perhimpunan ...
Dan mula berazam akan menfocus pada Pelajaran dan Kerja-Kerja kursus yang bertimbul² ini ..
Dia berkata , "Study Smart , Not Study Hard". Cuba korang Huraikan maksud dia ..
Study biar ada formula untuk diingati , bukan study banyak kali kasi pecah otak .. huhuu ...


Akan menamat kerja kursus Seni , selepas itu Prinsip Akaun yang agak tergendala kepala otak ...
Kerja sama adalah penting .. Terima kasih pada Group 2 5AK2 2011 ... =)

Wednesday, 2 March 2011

Surat CINTA yang aku terima Pagi ini ...

Pagi yang Ceria pabila Menelifon Si Udang untuk mengejutkan dia .. Pada Tepat 6.15 AM .
Mula melangkah ke Bilik mandi untuk Membersihkan badan .
Macam biasa aku akan memanaskan Enjin motor dan Bersiap2 Memakai Baju sekolah .
Bersarapan dengan BURGER Ayam yang Kak Emi(Jiran Sebelah) belikan untuk aku ...


Bergegas kesekolah seperti hari-hari sebelum ini . Dengan Niat untuk menimba ilmu ...
Tiba sampai ke sekolah , Pengawas sudah bersedia di hadapan Pintu Utama sekolah untuk menulis nama Pelajar yang datang lewat ...
Setiba aku nampak , Aku terus Lari ke motor dan Pergi ke restoren Kak Mar . Berjumpa dengan Hapis Gemok  , Syafiq Hamid , Arif Ex5 bersama aweknya yang juga masok lewat ke sekolah ..
Sesaat jam menunjukkan pukul 7.45 , aku bersama Syafiq menuju ke sekolah dengan perasaan yang bosan . (Fikir nak ponteng)
Setiba di Foyer depan sekolah , terdapat beberapa pelajar bersama Guru . Aku terus lari ke Tangga dan terus masuk ke dalam kelas masing-masing ...
Belajar seperti biasa , Tiba masa Pendidikan Islam , Aku terlelap selama 1 Jam . Hahaha ~
Agak hilang ngantuk aku pada masa itu ...
Memperolehi Kertas Ujian Formatif 1 SEJARAH sebanyak 46% (aku buta sejarah) Hahaha :P


Tiba masa Bahasa Melayu , dengan bersungguh-sungguh aku membuat kerja yang diberi oleh Cikgu BM aku ..
Tiba-tiba terdengar Suara Encik SAMADI BIN DURIAT memekak kat Speaker sekolah bahasasanya Kelas tambahan berjalan seperti biasaa ..
Lalu satu kelas menjadi kecoh . Merungut kepenatan beliau . Dan masing-masing mengemas Beg dan tidak menghadiri kelas Tambahan Prinsip Perakaunan ... Hahaa !!!
Aku pulang dengan hati yang Gembira ...


Setiba di Rumah , Aku masuk ke bilik dan menyalin pakaian Sekolah ...
Sejurus aku keluar dari bilik , Ayah ku bertanya .
Ayah : Arif , dia pergi sekolah ke tak ???
Aku : Pergilahh , Kenape ??
Ayah : Tengok Surat Atas TV tu ..
Aku : Surat ape ??? *Lalu aku Berlari ke TV di hadapan untuk mengambil Surat itu dan Membaca isi tersuratnya ...


Aku terkejut bila ia bertulis PEMBERITAHUAN KETIDAKHADIRAN PELAJAR KE SEKOLAH - AMARAN PERTAMA .
Ayah aku terus berkata , Kalau tak nak Sekolah , Cakap je . Tak payah Cabut sekolah .. Ni tak , memalukan mak bapak ... *mengungkit kisah lama ...


Aku tak pernah Cabut Sekolah , kalau tak sekolah pun , Aku duduk kat Rumah je ...
Aku yang menahan kemarahan dan angin aku daripada aku kurang ajar dengan Kedua-dua ibubapa aku ...
Mak aku tidak berkata apa , Dia memahami aku . Dia berpesan " Kalau Lambat , tak apa , Janji datang sekolah . Jangan la ponteng .."
Lalu ayah aku pergi ke kerja dan Kemarahan aku mula Reda Saat aku melayan Adik-adik aku (anak jiran) yang mak aku jaga ...


Ini je lah aku nak Kongsi .. Tulis Bahasa Melayu sebab nak Mahirkan Karangan dan Rumusan untuk SPM ni . Apa pendapat korang ??
Okey tak ? aku tahu aku perlu perbaiki lagi ..


*Senior Ninious , La Espetra Muncii =)

Friday, 18 February 2011